Particuliere verzekeringen | Of het nu gaat om auto-,  woon-, zorg-, arbeidsongeschiktheids- en/of levensverzekeringen, bij mij bent u aan het juiste adres voor al uw verzekeringen.

Digitaal gemak | Mijn klanten probeer ik zoveel mogelijk als totaalrelatie te bedienen en daarbij te kiezen voor de meest handige en duurzame manier, de digitale (pakket)polissen. Geen overvolle polismap meer met verouderde polisbladen, maar uitsluitend de meest recente polis in uw mailbox. Nog makkelijker is om gebruik te maken van de digitale polismap via mijn website of de gratis verzekeringsapp voor smartphones. Hiermee heeft u 24 uur per dag, 7 dagen per week al uw polisgegevens bij de hand.

Persoonlijk contact | Het mag een beetje ouderwets klinken, maar ik  zie graag iets terugkomen van de kantoren van oudsher, die wel eens gekscherend papa en mama-kantoren worden genoemd. Onder het genot van een bakje koffie bij mij op kantoor of gewoon bij u thuis persoonlijk kennismaken en een gesprek voeren, dat is waar het bij mij om draait.

Kosten | De vergoeding voor mijn werkzaamheden betreffende particuliere schadeverzekeringen bestaat nog altijd voor het overgrote deel uit provisie. Ik ontvang, uitsluitend als de verzekering tot stand is gekomen, een percentage van de door u betaalde premie als vergoeding. Een serviceabonnement is thans echter ook mogelijk. De provisie wordt dan uit uw premie “gesleuteld” en u betaalt dan naast de verzekeringspremie een vast bedrag per maand aan mijn kantoor. Voor een aantal complexe verzekeringen (arbeidsongeschiktheid- en levensverzekeringen) is provisie niet meer toegestaan. U ontvangt hiervoor altijd separate facturen en/of u betaalt via een service-abonnement. De gefactureerde bedragen stemmen in dat geval overeen met de eerder door u getekende opdrachtbevestiging.

 Kortom | Gaat het u om vertrouwen, transparantie, persoonlijk contact, bereikbaarheid en kwaliteit dan bent u bij mij aan het juiste adres voor al uw particuliere verze